Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ, το παράρτημα Λιβαδειάς της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε και η ΚΝΕ τίμησαν την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ, το παράρτημα Λιβαδειάς της Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε και η ΚΝΕ τίμησαν την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και την Εθνική Αντίσταση με κατάθεση στεφανιών ΚΚΕ – ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

τίμησαν την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

9η Μάη 2021

Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ, το παράρτημα Λιβαδειάς της  Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε και η ΚΝΕ τιμώντας την επέτειο των 76 χρόνων από την  9η Μάη του 1945  ημέρα ορόσημο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών  και την  Εθνική Αντίσταση,  κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των 10 απαγχονισμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής παλληκαριών της Λιβαδειάς στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Είναι διαχρονική ανάγκη και χρέος να διατηρούμε πάντα ζωντανή την μνήμη αλλά  και να  μεταφέρουμε στις νεώτερες γενιές την ιστορική αλήθεια:

ότι τα αντιστασιακά κινήματα της Ευρώπης, με ψυχή τους τα Κομμουνιστικά Κόμματα, στην Ελλάδα το ΚΚΕ, αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, με τη θυσία τους υπέγραψαν το έπος της αντιφασιστικής νίκης!

ότι η  9η Μάη είναι η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κι αυτό δεν σβήνει όσες «μέρες της ΕΕ» κι αν θεσμοθετηθούν, όσες «διασκέψεις» εξωραϊσμού του εκμεταλλευτικού συστήματος κι αν γίνουν! 

ότι η 9η Μάη θα συμβολίζει για πάντα ότι η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός ήταν που έδωσαν το συντριπτικό χτύπημα στον ναζισμό – φασισμό και ύψωσαν την Κόκκινη Σημαία στην ίδια την καρδιά και την έδρα του!

ότι η προσβλητική προσπάθεια να εξισωθούν οι θύτες με τα θύματα, ο ναζισμός με αυτόν που τον συνέτριψε, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, από εκείνους  που τότε συμβιβάστηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις συνεργάστηκαν με τον ίδιο τον φασισμό και τώρα για να διατηρήσουν το απάνθρωπο κι εκμεταλλευτικό σύστημά τους συνεχίζουν να καλλιεργούν και να υποθάλπουν συγκαλυμμένα τον φασισμό στις διάφορες μορφές του,  δεν θα περάσει!  

Η 9η Μάη μας εμπνέει, μας διδάσκει πίστη στην δική μας δύναμη, μας οδηγεί στο σήμερα της οργανωμένης δράσης και πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, κόντρα στην  εξουσία των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή τους Ένωση. Μας οδηγεί στον αγώνα για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ που με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, καθιστώντας τον λαό μας «στόχο».

Σχετικά